Terug aan het werk na langdurige ziekte of arbeidsongeval?

Na ziekte of arbeidsongeval kan je terug aan de slag. Deze folder verduidelijkt welke rol we als vakbond daarbij kunnen en willen spelen.

Vlaams ABVV | 2008
Folder
Gratis


Doelgroep: Militanten en delegees
Prijs: Gratis

1 op 7 werknemers

Ongeveer 15% van de Belgische werknemers heeft last van een langdurig gezondheidsprobleem. Het ABVV vraagt blijvende aandacht voor preventie, vorming en veilige werkomstandigheden.Toch betreuren we nog dagelijks slachtoffers van arbeidsongevallen. Bovendien zijn er ook werknemers die zonder ongeval toch een langdurig gezondheidsprobleem hebben.

Reïntegratie en jobbehoud

Werk en inkomen vormen mee de basis van een waardig leven. Veel mensen vinden in hun werk een bron van zelfwaardering.

Als een werknemer niet meer kan werken, is het onze plicht ervoor te zorgen dat hij zijn sociale rechten bewaart en een voldoende hoge uitkering krijgt. Als vakbond verdedigen we natuurlijk de sociale rechten van zieke of gehandicapte werknemers en waken we over preventie en veiligheid op het werk.

Maar wat doen we met iemand die na een ongeval graag opnieuw wil werken? Of met iemand die hersteld is na een langdurige ziekte? Wat kan je als delegee doen om een collega te helpen zijn waardigheid te hervinden in zijn werk?

Het project Introduction Disability Management (Intro DM) biedt tal van mogelijkheden voor re-integratie en jobbehoud van werknemers met langdurige gezondheidsproblemen of functiebeperkingen.

Downloads

Andere sites

Zoek op trefwoord

arbeidsongeval